20141216

Jammen det var ikke det vi mente...?

Det har slått meg lenge, og enda mer de siste dagene; jeg skulle likt å ha sett den kulørte dagspressen dersom Post- og teletilsynet (fra 1. januar Nasjonal Kommunikasjonsmyndighet) , Politiets sikkerhetstjeneste eller Nasjonal sikkerhetsmyndighet i det daglige hadde rattet rundt på jakt etter falske basestasjoner.

De siste dagene har vi sett oppgitte politikere, overraskede politikere, skuffede politikere, indignerte politikere, påtatt himmelfalne politikere... kort sagt; hele spekteret av "jammen det var ikke det vi mente"-politikere.

Jammen...

Politikerne er oppgitt, overrasket skuffet og alt det andre jeg nevnte - over at PT, PST og NSM ikke trasker rundt på måfå og monitorerer det elektroniske Norge uten konkret mistanke.

Men, ehhh... er det ikke akkurat det politikerne har forbudt PT, PST og NSM å gjøre?
Jeg mener å huske noe om at det skulle være "mistanke-basert". Hva hadde politikerne sagt hvis Aftenpostens oppslag hadde tittelen: "PST overvåker deg på Aker Brygge"?
Eller hva med "Her overvåker norske myndigheter deg!" og ikke minst "Her er overvåkningsbilen til Hysj-sjefen."  Da hadde det blitt oppslag da!

Samfunnsoppdrag?

Eller tenk om de siste dagers "avsløringer" (eller kopier som mange kaller det) har blottlagt en viktig pågående operasjon i regi av de som skal beskytte vår frihet og vårt demokrati? Tenk om liv går tapt på grunn av medias avsløringskåthet. 
Det blir det ikke oppslag av. Man har jo et samfunnsoppdrag må vite.
Det er igjen på sin plass å sitere fra doktoravhandlingen til Kjetil Anders Hatlebrekke: "Trusselforståelse er derfor utfordrende, siden trusselforståelsen i seg selv er offer og et mål for truslene den søker å forstå."
 
Takk: Min "lillesøster", far og alle de som vet jeg takker dem.  
[Som alltid; denne som alle andre poster her er forfatterens ene og alene. Ikke noe på denne bloggen kan reflekteres til forfatterens arbeidsgiver - nåværende eller tidligere.]

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar